Wat is schimmel?

Het verschijnen van schimmel in huis is heel gebruikelijk, vooral in vochtige gebieden of waar er weinig verluchting is.

Gezien de omstandigheden van temperatuur, licht en vocht die zorgen voor de wildgroei van schimmels, is de meest gebruikelijke plek voor het verschijnen van schimmel de badkamer, aangezien dat vertrek doorgaans niet uitvoerig verlucht wordt.

Wat is schimmel?

Schimmel is een zwam en als de kolonie groeit, kan dat invloed hebben op ons organisme, met gezondheidsproblemen tot gevolg. In huis is het één van de meest voorkomende zwammen, die we meestal pas opmerken als een groot oppervlak al aangetast is. Daarom is het belangrijk er snel komaf mee te maken en vooral de nodige maatregelen te nemen om te vermijden dat hij de kop opsteekt.

We geven je 4 basistips om schimmel in de badkamer te verwijderen en voorkomen:

  1. Om schimmel te voorkomen is het van het grootste belang de badkamer te verluchten iedere keer na het douchen.
    De meeste soorten schimmels hebben 24 tot 48 uur vocht nodig om te beginnen groeien. Als het juiste soort oppervlakken in je huis langer dan 24 uur vochtig blijft, loop je daarom het risico dat er schimmel begint te groeien.
  2. In de mate van het mogelijke waterophopingen in de hoekjes vermijden. Ook dit bevordert de schimmelontwikkeling. Droog met een doek de hoekjes en voegen om te vermijden dat er water in blijft staan, vooral als er weinig verluchting is.
  3. Besteed in de badkuip of de douche extra aandacht aan de afvoer. Precies daar blijft altijd wat water staan, en dat kan ervoor zorgen dat zich resten ophopen. Verstuif de Antikalkspray Badkamers van Sanytol over de te desinfecteren zone en verspreid het product daarna met een schone, vochtige doek, zo maken kiemen in je badkuip geen kans.
  4. Maak de badkamer regelmatig schoon en desinfecteer het, minstens om de 2 dagen. Om geen last te hebben van schimmel in de badkamer gebruik je de Antikalkspray Badkamers van Sanytol. Het is voldoende deze rechtstreeks op het oppervlak met schimmel te verstuiven om die te verwijderen. Daarnaast kan je gemakkelijk het vuil weghalen en verwijder je 99,9% van de kiemen. Als de voegen verkleurd zijn, zal het Badkamerproduct van Sanytol de schimmel weghalen zonder de voeg terug wit maken; daarvoor moet je een bleekproduct gebruiken.