De garantie van Sanytol

Gezondheid

Bij SANYTOL is de gezondheid van onze gebruikers altijd onze grootste zorg geweest
06_icon-2c

Verwijdert microben

Het merendeel van de producten van SANYTOL verwijdert voor 99,9% bacteriën, schimmels en virussen, en beschermt zo je gezondheid.

Schoonmaken en desinfecteren is niet hetzelfde! Klassieke schoonmaakproducten verwijderen ongetwijfeld het zichtbare vuil, maar niet wat onzichtbaar is: microben. Daarom biedt SANYTOL al sinds meer dan 25 jaar formules die bacteriën, schimmels en virussen verwijderen van oppervlakken, wasgoed en handen. Maximale resultaten voor een gezonde leefomgeving!

03_icon-2c

Dermatologisch getest

In het gamma van SANYTOL vind je producten die dermatologisch getest zijn, zoals de Desinfecterende Allesreiniger, de Desinfecterende Reinigingsproduct voor Vloeren & Oppervlakken of de Multifunctionele Doekjes. 

Als je een gevoelige huid hebt, vind je bij SANYTOL ook hypoallergene producten of formules die het risico op allergische reacties beperken. Deze producten worden getest onder toezicht van dermatologen op vrijwilligers met een gevoelige huid. Dat is het geval voor het gamma van SANYTOL voor handhygiëne, of de schoonmaakproducten met de PROTECTION-formule die het label verkregen hebben van ECARF (European Center for Allergy Research Foundation).

02_icon-2c

Zonder bleekmiddel

Dankzij de formule zonder bleekmiddel doen de producten van SANYTOL niets verkleuren, ze maken geen vlekken op textiel en zijn niet agressief voor afwasbare oppervlakken. In tegenstelling tot wat bij bleekmiddel gebeurt, scheiden ze geen gassen af bij contact met andere producten en verliezen ze hun doeltreffendheid niet bij hoge temperaturen. Eucalyptus, Pompelmoes, Witte Bloemen, … de producten van SANYTOL laten een heerlijke geur achter in je huis …

Doeltreffendheid

SANYTOL is ook een onderzoeklaboratorium dat zich toelegt op de ontwikkeling en verbetering van de producten. Dankzij deze deskundigheid bieden de producten van SANYTOL een maximale efficiëntie qua reiniging en desinfectie voor een perfecte hygiëne van je huis.
05_icon-2c

Reiniging

Met SANYTOL komt er een einde aan dubbel werk! In tegenstelling tot bleekwater, dat alleen desinfecteert, is bij de producten van SANYTOL ook de efficiëntie bewezen voor alle soorten vuil: vet, kalkaanslag, zeepresten, … Je vindt zeker het product dat je zoekt, voor schone en glanzende oppervlakken in één enkele beweging.
06_icon-2c

Desinfectie

Alle SANYTOL formules worden getest in een onafhankelijk microbiologisch laboratorium in overeenstemming met de geldende Europese normen voor desinfectie. Die normen zijn “toelatingsexamens” die de doeltreffendheid van producten meten in welbepaalde omstandigheden. Om deze doeltreffendheid te homologeren moeten de producten een representatieve stam met virussen, bacteriën of schimmels voor 99,9% vernietigen bij een bepaalde concentratie en binnen een bepaalde tijd.

Verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij en het milieu

Naast de kwaliteitseisen verbindt SANYTOL zich ertoe het impact van zijn producten te verkleinen over de hele productie-, gebruiks- en vernietigingsketen.

09_icon-2c

Verantwoorde productie

  • Onze productiesites hebben het ISO 9001-certificaat (Kwaliteit), ISO 14001 (Milieu), OHSAS 18001 (Gezondheid & Veiligheid op het werk).
  • Onze grondstoffen zijn in overeenstemming met de nieuwe REACH-voorschriften.
  • Wij testen niet op dieren.
10_icon-2c

Energiebeheersing

  • Wij beheersen het verbruik van energie (gas, water, elektriciteit) van onze productiesites.
  • We werken met een sorteersysteem en herwaardering van afvalstoffen.
08_icon-2c

Respect voor de gebruiker

  • SANYTOL ontwikkelt zijn producten met een voortdurende verbeteringsmethode om allergenen zo veel mogelijk te beperken, en om de meest milieuvriendelijke ingrediënten te kiezen, met bijvoorbeeld formules zonder fosfaten of zonder agressieve chemische resten.
  • Onze producten zijn doeltreffend vanaf 20ºC om het energieverbruik te beperken.
  • SANYTOL heeft een consumentendienst ter beschikking van maandag tot vrijdag, van 9 u tot 12 u, om u zo goed mogelijk bij te staan met raad voor het gebruik van onze producten.