Huisdieren

Huisdieren (katten, honden, cavia’s, goudvissen, …) maken een onmisbaar deel uit van ons dagelijkse leven. Ze wonen in ons huis en vaak slapen ze in ons bed. Welnu, huisdieren kunnen drager zijn van talrijke pathogenen of allergene invloeden, die bij de mens ziekten kunnen veroorzaken, al dan niet ernstig. Vandaar dat een dier in huis een aantal elementaire hygiëneregels vereist, toepasbaar op het dier zelf, op de mensen die met het dier samenleven en op de plaatsen waar het verblijft.

Klik op de teksten om onze tips te bekijken:

Andere tips

  • Was nadat je een huisdier hebt gestreeld of een voorwerp hebt aangeraakt van je viervoetige vriend je handen met water en een zeep uit het gamma van SANYTOL, voor minstens 20 seconden, om alle micro-organismen te verwijderen. Als je geen water bij de hand hebt, kan je ook de Desinfecterende Gel of Doekjes van SANYTOL gebruiken.
  • Let erop dat je huisdieren ingeënt zijn en behandeld tegen teken, vlooien, wormen en andere parasieten.
  • Dieren die kunnen bijten of krabben moet je met voorzichtigheid benaderen, om elk risico te beperken. Word je toch gekrabd of gebeten, desinfecteer de wonde dan met een ontsmettingsmiddel. Word je gebeten door een dier dat je niet kent, is het een goed idee de beet aan een dokter te tonen.
  • Laat je huisdier bij voorkeur niet in je bed of je kamer slapen.
  • Vermijd je huisdier uit je bord te laten eten, laat je gezicht niet likken en streel je huisdier niet wanneer het aan het eten is.
  • Geef je huisdier regelmatig en bad en borstel het.