Hoe kan ik de badkuip schoonmaken en desinfecteren?

De badkamer is één van de vertrekken in huis met de meeste kiemen en daar moet je rekening mee houden wanneer je ze gaat schoonmaken en desinfecteren.

De badkamer is een ideale plaats voor sommige bacteriën en schimmels om zich te ontwikkelen en een probleem te gaan vormen voor de menselijke gezondheid, zoals bijvoorbeeld bacteriën zoals stafylokokken, ademhalingsvirussen en zwammen. Dit komt doordat er in dat vertrek meestal een hogere temperatuur en vochtigheidsgraad is, en bovendien bevinden er zich in die zone voedingsstoffen. Andere micro-organismen die voor hun groei vocht nodig hebben, zoals de legionella– of de pseudomonasbacterie, zullen gemakkelijker groeien in de badkamer dan in andere droge vertrekken van je huis, en veel van deze organismen kunnen doorgegeven worden door direct contact met de handen.

In badkuipen vormt zich gemakkelijke een laagje, gekend als “biofilm”, dat ook heel vaak voorkomt op kranen, in de afvoer, op tegelvoegen, en zelfs in de tandenborstelhouder. Deze laag vormt zich doordat bacteriën samenklitten en een beschermend kiemlaagje vormen dat zich vasthecht.

Het is belangrijk deze biofilm, die gewoonlijk in de badkuip voorkomt, te verwijderen, en dat kan in twee stappen:

  1. Wrijf de badkuip schoon met een schuursponsje.
  2. Desinfecteer en verwijder de resten met Sanytol Badkamers. Het voordeel van dit product is dat je dankzij de formule tegelijkertijd schoonmaakt en desinfecteert, en zo tot 99,9% van de kiemen verwijdert. Met dit desinfectiemiddel ben je er zeker van bacteriën en zwammen efficiënt te verwijderen, zoals degene die schimmelvorming bevorderen, en bovendien verwijder je zonder moeite kalkaanslag. Vergeet niet de siliconenstrepen van de badkuip en tegelvoegen grondig te reinigen, voor een efficiëntere desinfectie.

Om alle mogelijke besmettingen te vermijden is het wenselijk de badkuip om de 2 tot 3 dagen schoon te maken met Sanytol, of vaker als er ouderen of kinderen in huis zijn.