Keuken
De keuken is de meest gebruikte plaats in huis, waar gevaarlijke microben te vinden zijn, zoals listeria of salmonella, die voedselvergiftiging kunnen veroorzaken.
De basisregel om je te wapenen tegen dit risico is uiteraard je handen wassen met desinfecterende of antibacteriële handzeep, of een hydroalcoholische oplossing te gebruiken. Toch is het ook in dat geval nog belangrijk bepaalde zones te desinfecteren en schoon te maken, aangezien ze een broeiplaats zijn voor microben.
Klik op de teksten om onze onderhoudstips voor de keuken te bekijken:
Theedoeken
Op de vaatdoeken waarmee we de vaat en onze handen afdrogen, leven ontelbare microben! Vervang de vaatdoeken dus regelmatig.
Om microben te vernietigen was je ze op minstens 60ºC in de machine. Anders kan je ook het DESINFECTIEMIDDEL VOOR DE WASGOED – WITTE BLOEMEN gebruiken, die doeltreffend zijn vanaf 20ºC. Als je vaatdoeken heel vuil zijn, met vetvlekken of andere vlekken, is de Desinfecterende Vlekkenverwijderaar van SANYTOL je beste bondgenoot. Naast het bestrijden van vlekken, verwijdert hij ook bacteriën voor 99,9%, voor schoon, gedesinfecteerd en welriekend wasgoed. Voeg 2 lepeltjes product toe in de wasmachine.
Sponzen
We gebruiken ze om schoon te maken, en toch behoren sponzen tot de vuilste voorwerpen die we in huis hebben! Door het vocht zijn ze een broeihaard voor bacteriën en die komen zo weer op de oppervlakken terecht. Om je spons te desinfecteren, doordrenk je ze gedurende 15 minuten met SANYTOL DESINFECTERENDE KEUKEN, spoel je ze uit en laat je ze drogen. Je spons is nu schoon en klaar om opnieuw te gebruiken!
Snijplanken en werkbladen
Snijplanken en werkbladen zijn plekken die rechtstreeks in contact komen met voedingsmiddelen. Daarom is het belangrijk ze systematisch te reinigen en desinfecteren voor gebruik, om de verspreiding van kiemen te vermijden. Verstuif daarvoor een beetje SANYTOL DESINFECTERENDE KEUKEN, laat 15 minuten intrekken en spoel met helder water. Om kruisbesmettingen te vermijden is het beter groenten die rauw op tafel komen niet te snijden na vlees, gevogelte of zeevruchten.
Afvalemmer
Het is belangrijk de afvalemmer regelmatig schoon te maken en te ontsmetten om geurtjes tegen te gaan.
Om de afvalemmer schoon te maken en te desinfecteren, kan je de DESINFECTERENDE ALLESREINIGER – EUCALYPTUS of de ALLESREINIGER DESINFECTERENDE DOEKJES – EUCALYPTUS van SANYTOL gebruiken. Ze zijn praktisch en eenvoudig in gebruik, en maken schoon en desinfecteren in één beweging.
Koelkast
In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, voorkomen lage temperaturen niet dat er zich bacteriën ontwikkelen ! Het is aangewezen om elke twee weken de koelkast volledig schoon te maken. Maak de binnenkant van de koelkast schoon en desinfecteer, bijvoorbeeld met DESINFECTERENDE ALLESREINIGER – EUCALYPTUS van SANYTOL. Besteed extra aandacht aan de deur, die vaak vastgenomen wordt na voedsel te hebben aangeraakt, en daarna ook de binnenkant (planken, groentebakken, compartimenten, enz.).
Tenslotte is het ook een goed idee de temperatuur van de koelkast tussen 0 en 4ºC te houden.
Gootsteen & Kraan
De besmettingsgraad van een keukenwerkblad is 100 000 keer groter dan die van een toilet! Het is een vochtige zone waar organisch materiaal te vinden is (voedselresten), wat de ontwikkeling van microben bevordert.
Voor de dagelijkse poets- en desinfectiebeurt kan je bijvoorbeeld de SANYTOL DESINFECTERENDE KEUKEN van SANYTOL gebruiken. Vergeet de kraan niet, die wordt vaak aangeraakt na het bereiden van voeding of met vuile handen. Om te vermijden dat geurtjes de kop opsteken, laat je beter geen overblijfselen van eten wegspoelen in de spoelbak, want ophoping ervan in de zwanenhals zorgt voor de ontwikkeling van bacteriën, en die op hun beurt voor geurtjes.
Verdieping
Poets en desinfecteer je vloer, vooral de plekken in de buurt van het keukenmeubilair. Daar komt het meeste vuil voor, zoals vet en etensresten. Je kan daarvoor het DESINFECTERENDE ALLESREINIGER VLOEREN & OPPERVLAKKEN – EUCALYPTUS. Voor de dagelijkse hygiëne verdun je 2 dopjes in een emmer met 5 l water. Voor een diepgaande desinfectie breng je het product rechtstreeks op de vloer aan en gebruik je een schone en vochtige dweil.
Microgolfoven/Oven
De microgolfoven en de oven worden veelvuldig gebruikt, maar de temperaturen zijn niet altijd hoog genoeg om kruisbesmetting te vermijden.
We raden daarom aan ze te besproeien met SANYTOL DESINFECTERENDE KEUKEN s, dit 15 minuten te laten inwerken en daarna te spoelen met schoon water.