De kiemen van een huisdier verwijderen

Met een huisdier moet je voor ogen houden dat dieren hun specifieke micro-organismen hebben, net zoals mensen. De meeste hiervan zijn onschadelijk voor het dier, maar sommige kunnen lichte ontstekingen veroorzaken, hoewel het dier daar geen tekenen van vertoont, en kunnen zelfs op mensen overgedragen worden, met infecties tot gevolg. Dit soort ziekten is gekend onder de naam “zoönose”.

Om te vermijden dat de kiemen van je huisdier overgedragen worden naar de rest van de huisgenoten is het voldoende een routine in te stellen voor het schoonmaken en desinfecteren van je huis. Hieronder vind je basisadvies om te vermijden dat die ziektekiemen worden overgedragen aan andere huisgenoten.

7 tips om te vermijden dat je huisdier ziektekiemen doorgeeft:

  1. Volg je huisdier correct op bij de dierenarts, voor de gezondheid van het dier en die van de andere gezinsleden. Houd de bacteriën en micro-organismen die je huisdier als gastheer kunnen hebben onder controle, vooral in het geval van honden en katten die los rondlopen.
  2. Was je handen nadat je je huisdier gestreeld hebt. Vermijd je neus of ogen aan te raken tot je dat gedaan hebt.
  3. Maak je huisdier schoon als het buiten is geweest. Een diepgaande schoonmaakbeurt is niet nodig. Maak gewoon de poten zo goed mogelijk schoon met vochtige doekjes, of droog de vacht als het buiten regent.
  4. Vermijd dat je huisdier op plekken zoals de keuken verblijft. Het is hier dat je voedsel bereidt en waar we nog voorzichtiger moeten zijn om een verspreiding van kiemen te vermijden.
  5. Plaats de etensbak en de plek waar je huisdier zijn behoeften doet op een aparte plek. Zo vermijd je dat bacteriën overlopen van deze plek naar de leefruimten van de rest van het gezin.
  6. Was je handen grondig voor je gaat koken of met je kinderen in contact komt als je net daarvoor je huisdier aangeraakt hebt.
  7. Gebruik bij het schoonmaken desinfecterende producten. Gebruik geen producten die giftig zouden kunnen zijn voor je huisdier. Het gamma van Sanytol bevat geen bleekmiddel en is dus de perfecte oplossing voor huizen waar honden, katten of andere huisdieren wonen. De Allesreiniger van Sanytol helpt ziektekiemen binnen de perken te houden op de vloer of in de kooien, en in de speelruimten van de kinderen. Bovendien zet dit product van Sanytol je huisdieren niet aan tot urineren, het verwijdert geurtjes en laat een aangenaam aroma achter. Daardoor is het de beste oplossing voor het schoonmaken van vloeren in huizen met honden of andere huisdieren.

Het is heel belangrijk dat je rekening houdt met deze tips, vooral als in je huis een baby en huisdieren samenleven, omdat desinfecteren dan nog belangrijker is.