11 tips voor baby’s en huisdieren onder één dak

Met een huisdier in huis moeten we hygiënemaatregelen nemen om ervoor te zorgen dat mogelijke ziektekiemen niet van het huisdier overgaan op baby. Dit is nog belangrijker wanneer honden en pasgeborenen onder één dak wonen.

Hier vind je 11 tips om te zorgen voor een aangenaam en risicoloos contact tussen je baby en huisdier:

 1. Laat je huisdier naar je baby’tje toe gaan om het te onderzoeken en ermee vertrouwd te geraken, maar altijd op een rustige manier, vooral wanneer je voor het eerst thuiskomt, en altijd onder jouw toezicht.
 2. Neem voor je huisdier extra hygiënemaatregelen. Je kan bijvoorbeeld de nagels bijvijlen om onbedoeld krabben tijdens het spelen te vermijden, en maak nadat je huisdier buiten is geweest altijd de poten en snuit goed schoon.
 3. Zorg ervoor dat je huisdier stipt ingeënt en ontwormd wordt, en zorg ervoor dat alle bezoeken aan de dierenarts strikt op tijd gebeuren, om te vermijden dat je huisdier ziek wordt.
 4. Laat ze niet samen zonder toezicht in een kamer; het dier bedoelt het misschien niet zo, maar zou zijn kleine baasje pijn kunnen doen.
 5. Zet je huisdier geregeld in bad. Raadpleeg altijd je dierenarts om niet te overdrijven, maar je huisdier in bad zetten helpt om de aanwezigheid van ziektekiemen te verminderen.
 6. Zorg ervoor dat je huisdier en je baby hun eigen speeltjes hebben. Het is belangrijk dat ze hun eigen speelgoed gebruiken en dat dat niet van eigenaar verandert, want ze zullen allebei hun mond gebruiken en zo kunnen bacteriën overgedragen worden.
 7. Houd je huisdier uit de buurt van je baby wanneer het etenstijd is. Het nuttigen van een maaltijd is een belangrijk moment, zeker voor baby’s. Zorg ervoor dat je huisdier niet in hetzelfde vertrek is, om een overdracht van kiemen naar de babyvoeding te vermijden.
 8. De plek waar het dier eet, drinkt en zijn behoeften doet mag niet toegankelijk zijn voor je baby.
 9. Zorg dat je baby op vloerkussens kan spelen. Zo vermijd je rechtstreeks contact met de zone die je huisdier aanraakt.
 10. Was babykleertjes en dekens of speeltjes van je huisdier nooit samen. Scheid het wasgoed correct. Als je daarnaast de Textieldesinfecteerder van Sanytol toevoegt, verwijder je bacteriën voor 99,9%.
 11. Schoonmaken alleen is niet voldoende, je moet ook desinfecteren. Als er ook baby’s en dieren in huis zijn, is het ten zeerste aangeraden de producten van het gamma van Sanytol te gebruiken. Aangezien dit desinfectieproduct geen bleekwater bevat, is het perfect voor deze situatie, en een geweldige hulp om kleren en alle hoekjes van je huis veilig en gemakkelijk te desinfecteren.

Met deze hygiënetips kunnen je baby en huisdier in harmonie samenleven en zullen ze de beste maatjes worden.