Wist je dat baby’s meer kans hebben een besmetting op te lopen door contact met bepaalde oppervlakken dan door het eten van besmet voedsel?
Wanneer er een baby in huis is, is een correcte desinfectie onontbeerlijk om ziekten en besmettingen te voorkomen. Wil je weten hoe je je huis schoon kan houden met een baby in huis?
We geven je de 10 zones aan die je het beste moet schoonmaken met een baby in huis:
1. De vloer.
Vooral als je baby kruipt.
– Doe je schoenen uit als je het huis binnengaat.
– Stofzuig regelmatig de vloer of de tapijten, hoewel het indien mogelijk nog beter is die laatste te luchten.
– Zorg ervoor dat de vloer in huis correct gedesinfecteerd is, zodat je baby zonder risico kan rondkruipen. Daarvoor kan je de Desinfecterende Allesreiniger van Sanytol gebruiken, die zelfs voor de meest delicate vloeren geschikt is.
2. Speelgoed.
Gebruik de Allesreiniger in spray voor hard speelgoed en de Textieldesinfecteerder van Sanytol voor het wasbare speelgoed (knuffeldieren). Besteed extra aandacht aan het speelgoed voor in bad.
3. Het verzorgingskussen.
Niet alleen thuis, maar vooral buitenshuis. Kies voor de desinfecterende doekjes van Sanytol, die je altijd mee kan nemen in de luiertas.
4. De kinderstoel of het babyzitje.
5. De zone waar het voedsel bereid wordt.
Vooral werkbladen of snijplanken, om kruisbesmetting te vermijden. Om deze zones te desinfecteren raden we je aan altijd de Keukenspray van Sanytol bij de hand te hebben, die bacteriën zoals e-coli of salmonella voor 99,9% vernietigt.
6. Keukengerei.
Vergeet niet dit steeds af te wassen voordat je iets gaat snijden.
7. Keukendoeken en sponsjes.
Houd er rekening mee dat hier veel kiemen in kunnen huizen en dat je er zuigflessen en ander keukengerei mee afwast.
8. Keukentextiel.
Vervang dagelijks en vermijd het gezicht van je baby schoon te maken met keukendoeken als die al gebruikt zijn, aangezien dit een broeihaard van kiemen is, die zo doorgegeven kunnen worden.
9. Huislinnen.
Desinfecteer voor de komst van je baby (hoofd)kussens, overtrekken of plaids van de bank, vooral in geval van rechtstreeks contact met de zone waar je je kindje neerlegt. Dit beddengoed moet heel goed gelucht worden, en vermijd het schoon te maken met baby in de buurt. Je kan je niet voorstellen hoeveel ziektekiemen te vinden zijn in babykleertjes. Houd er rekening mee dat hun kleertjes om de haverklap vuil worden door ongelukjes met uitwerpselen, of met meer gebruikelijke dingen zoals melk of eten. De resten hiervan werken het verschijnen van bacteriën in de hand, en de geurtjes die daarmee gepaard gaan. Om die te verwijderen uit de kleertjes en die schoon te houden raden we je aan om bij elke wasbeurt een dosis Sanytol Textieldesinfecteerder toe te voegen, zowel bij witte als gekleurde was. Aangezien Sanytol vrij is van bleekmiddel moet je je bovendien geen zorgen maken over de invloed daarvan op de delicate kleertjes van je baby.
10. Desinfectie om overal mee naartoe te nemen.
Als je baby buitenshuis speelt, wordt het moeilijker de afwezigheid van kiemen te garanderen, maar je kan de Desinfecterende Doekjes van Sanytol meenemen in de kinderwagen en daarmee de oppervlakken schoonmaken waarmee je baby in contact komt, om zo de mogelijkheid op besmetting met kiemen kleiner te maken.
Houd rekening met deze tips voor een perfect schoon huis voor jezelf en je baby.