Hoe bedwantsen verwijderen? 

Hoe bedwantsen verwijderen

Bedwantsen, wetenschappelijk bekend als Cimex lectularius, zijn kleine insecten die zich voeden met het bloed van zoogdieren, inclusief mensen, op een vergelijkbare manier als muggen of teken.  

Ze onderscheiden zich echter doordat ze in kolonies leven die uit meerdere individuen bestaan, wat hun uitroeiing moeilijk maakt. Overdag verstoppen ze zich in bedden en hun omgeving, zoals zetels, vloerkleden, tapijten en kasten. ’s Nachts gaan ze op zoek naar voedsel en bloed.  

Als u tekenen van een bedwantsbesmetting in uw bed vermoedt, blijf dan kalm. Hieronder geven wij u een reeks maatregelen om hier een einde aan te maken:  

  • Verminder het aantal schuilplaatsen: De EPA (United States Protective Agency) adviseert het gebruik van speciale bedwantshoezen op de matras en boxspring om contact met de huid te voorkomen 
  • Was, desinfecteer en droog regelmatig lakens, dekens, dekbedden en ander beddengoed dat ermee in contact komt. U kunt een kledingdesinfectieproduct gebruiken, zoals Sanytol textieldesinfectiemiddel, waarmee u ziektekiemen en slechte geuren uit alle soorten textiel kunt verwijderen.
  • Stofzuig het besmette gebied regelmatig: Stofzuig zorgvuldig het tapijt, de vloer, het gestoffeerde meubilair, het bedframe, onder het bed, rond de poten van het bed en in alle spleten in de kamer. Het wordt aanbevolen om de stofzuigerzak elke keer dat u hem gebruikt te vervangen, om te voorkomen dat bedwantsen ontsnappen. Plaats de gebruikte zak in een goed gesloten plastic zak en in een afvalcontainer buiten. 
  • Gebruik specifieke producten zoals SANYTOL Anti-Stofmijten en Bedwantsen om ze uit te roeien en te voorkomen dat ze de komende maanden verschijnen.  . Bij gebruik worden de volgende stappen aanbevolen:  
  1. Stofzuig het te behandelen oppervlak (matras, matrashoes, gordijnen, zeildoek, canvasvloer, enz.). 
  1. Spuit indien mogelijk ’s morgens en laat het behandelde oppervlak minimaal 8 uur aan de lucht drogen. 
  1. Stofzuig om dode bedwantsen te verwijderen 
  1. Plaats een matrasbeschermer of anti-mijtlaken over de matras om direct contact met bedwantsen te voorkomen. 
  1. Lucht het beddengoed twee keer per dag, ’s ochtends en ’s avonds, gedurende minimaal 10 minuten. 
  1. Herhaal de behandeling ongeveer elke 3 maanden.  

Zeg vaarwel tegen slapeloze nachten en verwelkom een ​​ongediertevrij huis met de effectieve oplossingen van SANYTOL. Laat deze kleine indringers uw gemoedsrust niet wegnemen; Vertrouw op SANYTOL om uw huis en dat van uw dierbaren te beschermen. 

Lees meer over SANYTOL Antistofmijten & Bedwnatsen en zet de eerste stap naar een gezondere leefomgeving.