Welke zones in huis zijn het meest besmet?

Om in huis een correct hygiëne te kunnen handhaven is het belangrijk te weten hoe je een huis moet desinfecteren, met speciale aandacht voor zones die vaak meer besmet zijn dan andere, om zo de tijd die je daarvoor nodig hebt optimaal te gebruiken en een diepere desinfectie uit te voeren waar dat het meeste nodig is.

Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Barcelona zijn dit de 9 meest vervuilde zones van het huis:

  1. Het toilet is de meest vervuilde zone van het huis, door de aanwezigheid van een grotere hoeveelheid bacteriën.
  2. Schuursponsjes en keukendoeken. Hier kunnen zich even veel micro-organismen verzamelen als in het toilet en slechts in 20% van de huizen worden ze correct gedesinfecteerd. Dit zijn grote overdragers van micro-organismen naar andere oppervlakken die al schoon zijn.
  3. De spoelbak, op zijn beurt, kan tot 100.000 keer meer ziektekiemen bevatten dan de wastafel in de badkamer en is voortdurend in contact met ons voedsel.
  4. Op de kranen, in de badkuip en de rubber afsluiting van de wasmachine verschijnt de zogenaamde “biofilm”, die zich vormt door de ophoping van verschillende bacteriën en zeer verontreinigend is. Lees zeker onze post over hoe je de badkuip schoon kan maken in twee stappen.
  5. Wist je dat tandenborstels en hun houder een ongelofelijke hoeveelheid kiemen herbergen? De desinfectie is in dit geval van groot belang, aangezien we ze rechtstreeks in onze mond steken. De micro-organismen van je tandenborstel hebben de schuld van het verschijnen van cariës of herpes.
  6. Snijplanken en messen kunnen zorgen voor een ketting aan kruisbesmettingen die het voedsel en ons lichaam kunnen aantasten. Als we bijvoorbeeld dezelfde snijplank gebruiken voor kip en er daarna de sla voor de salade op snijden, besmetten we die met de pathogenen van het rauwe vlees.
  7. Het frequente gebruik van de technologische apparaten rondom ons, zoals computers, zorgt ervoor dat die besmet zijn met meer dan 450 bacteriën per toets. Eten in de buurt van de computer, bijvoorbeeld, werkt de groei van micro-organismen in de hand.
  8. Meubels en deurknoppen dragen sterk bij tot de overdracht van griep en andere ademhalingsvirussen.
  9. Speelgoed en accessoires voor je kinderen kunnen ook besmet zijn. Als je wilt weten hoe je het speelgoed van je baby kunt desinfecteren, raden we je aan onze specifieke post daarover te lezen.

In al deze gevallen is het belangrijk je desinfectieproducten voor in huis van Sanytol bij de hand te hebben. Vooral de Allesreiniger in spray mag nooit ontbreken, zodat je al deze zones snel en efficiënt kan aanpakken.

Het is gemakkelijk je huis te desinfecteren eens je weet welke de meest besmette zones van je huis zijn, zodat je komaf kan maken met alle kiemen en bacteriën die daar aanwezig zouden kunnen zijn.