Hoe mijten uit de matras verwijderen om allergieën te verminderen?

Vraagt ​​u zich af hoe u mijten uit een matras verwijdert? Deze spinachtige micro-organismen worden meestal aangetroffen in stof en stoffen, vooral in stoffen die blijven liggen, zoals stoffering, tapijten, kussens of zelfs de matras. Mijten maken deel uit van onze normale omgeving en hoewel we dat niet kunnen veranderen, kunnen we met de juiste hygiëne hun aanwezigheid elimineren. Hieronder leggen wij uit hoe u mijten uit uw matras kunt verwijderen om allergieën te verminderen. 

Hoe mijten uit de matras verwijderen?

Hoe mijten uit de matras verwijderen?   

Het is mogelijk om mijten uit de matras te verwijderen door een regelmatige schoonmaakroutine in te voeren en specifieke producten te gebruiken, zoals Sanytol Anti-mijten.

Vervolgens zullen we zien dat consistentie en periodiciteit belangrijk zijn om mijten uit matrassen te verwijderen, waardoor hun levensomstandigheden moeilijk worden.

Waar hopen mijten zich op?  

Mijten zullen zich ophopen, vooral in textiel dat niet veel wordt verplaatst of minder vaak wordt vervangen. Om deze reden is het gebruikelijk dat ze zich concentreren op het kussen en vooral op de matras, waar ze profiteren van de hitte en vochtigheid van ons lichaam.   

Hoe mijten uit de matras verwijderen  

  1. De slaapkamer ventileren is essentieel. Open elke ochtend het raam een ​​paar minuten, omdat dit een manier is om zowel de temperatuur als de vochtigheid van de omgeving te verlagen. In zeer vochtige klimaten kan het raadzaam zijn om ook een luchtontvochtiger te gebruiken. Als direct zonlicht op de matras valt, is het veel beter, omdat dit de luchtvochtigheid en de mijtenpopulatie zal verminderen.  
  1. Verlucht het bed. Verwijder het laken en het dekbed of deken en laat deze onbedekt liggen, zodat de matras de warmte en vochtigheid die hij gedurende de nacht heeft opgebouwd, kan kwijtraken. Maak het bed pas op als het koud is.  
  1. Vervang de lakens regelmatig en was ze in warm water boven de 60 ºC. Mijten voeden zich met de dode huid die erop achterblijft. Daarom is het belangrijk om goede hygiëne te handhaven en voedselbronnen niet binnen het bereik van deze dieren achter te laten. U kunt een kledingdesinfectieproduct gebruiken, zoals Sanytol textiel desinfectiemiddel, waarmee u ziektekiemen en slechte geuren uit alle soorten textiel kunt verwijderen. 
  1. Voor het matras kunt u een anti-mijthoes gebruiken. Dit voorkomt direct contact van uw lichaam met deze micro-organismen en vermindert de hoeveelheid warmte en vocht die de matras bereikt. Om effectief te zijn, moet u er rekening mee houden dat u de hoes ook regelmatig moet wassen, volgens de instructies van de fabrikant.  
  1. Voer regelmatig een algemene schoonmaak van de kamer uit. Dit voorkomt dat mijten zich op andere oppervlakken ophopen en in het bed terechtkomen. Verwijder stof van meubels met een vochtige doek en stofzuig tapijten grondig. U kunt een product zoals Sanytol multifunctionele desinfecterende reiniger gebruiken, dat mijtallergenen die zich op de oppervlakken van de kamer kunnen bevinden, desinfecteert en neutraliseert. 
  1. Om ze volledig uit te roeien, heb je een specifiek acaricide nodig, zoals Sanytol Anti-Mijten.  

Dit product doodt 100% van de mijten in enkele minuten. De formule biedt continue en effectieve bescherming tegen deze spinachtigen.  

Bij gebruik worden de volgende stappen aanbevolen:  

  1. Stofzuig het te behandelen oppervlak (matras, matrashoes, gordijnen, zeildoek, canvasvloer, enz.). 
  1. Spuit indien mogelijk ’s morgens en laat het behandelde oppervlak minimaal 8 uur aan de lucht drogen. 
  1. Stofzuig om dode mijten te verwijderen. 
  1. Herhaal de behandeling ongeveer elke 4 maanden

Hoe vaak mijten elimineren? 

Herhaal de behandeling met de Sanytol Anti-Mijten elke 4 maanden.  

De aanbeveling om mijten in de matras te elimineren is om deze elke 2-4 weken te luchten en de lakens en hoezen elke 7-15 dagen te vervangen. Of u dit vroeger of later doet, kan ook afhankelijk zijn van de weersomstandigheden en van de intensiteit van de allergie. De kamer moet dagelijks worden geventileerd en de algemene reiniging zal afhangen van de kenmerken van de slaapkamer, maar laat in ieder geval geen stof ophopen op het meubilair.