Ontdek de 6 hotspots in uw huis die u niet mag vergeten te ontsmetten

Een goede reiniging en desinfectie in huis is van vitaal belang om de ziektekiemen te elimineren die mensen van buitenaf binnenbrengen en die enkele uren of dagen aanwezig kunnen zijn op oppervlakken en voorwerpen.

Om verspreiding van de COVID-19-pandemie een halt toe te roepen, moeten niet alleen alle instructies van de autoriteiten worden opgevolgd, maar moeten ook extreme hygiëne- en desinfectiemaatregelen in huis worden genomen.

Maar weten we wat de hotspots zijn in huis, de plekken waar de ziektekiemen zich meest waarschijnlijk bevinden?

De grootste infectiebronnen in huis zijn de plaatsen waar we het meeste komen, vooral de badkamer, de keuken en de woonkamer. Naast deze drie ruimtes moet speciale aandacht worden besteed aan de volgende 6 hotspots in de woning, die regelmatig moeten worden gedesinfecteerd met een product dat geschikt is voor de oppervlakte en het materiaal:

  1. Deurklinken, trapleuningen en balustrades
  2. Kranen in de badkamer en keuken
  3. Aanrechtbladen in de keuken
  4. Lichtschakelaars
  5. Elektronische apparaten: afstandsbediening van de televisie, mobiele telefoons, tablets, enz.
  6. Gedeelde werkruimtes: bureau, computer, toetsenbord, muis, enz.

Daarnaast is het ook noodzakelijk om bepaalde voorzorgsmaatregelen te nemen als u thuiskomt. Zodra u binnenkomt, is het belangrijk om uw handen goed te wassen en uw schoenen in de hal te laten staan, zodat de vloer niet besmet raakt. Wanneer u een hond heeft en wanneer u hond op straat uitlaat, moet u de uitrusting die u gebruikt om te gaan wandelen (riem, halsband, harnas, enz.) ontsmetten. Daarnaast moet u de poten, voetkussens, staart en snuit goed schoonmaken met natte doekjes of water en hondenshampoo (link plaatsen naar de post over huisdieren).